Párkereső - Japán vendégjáték

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

Jegyek már kaphatóak a Vaskakas Bábszínház jegypénztárában!

2013. szeptember 17-én a Vaskakas Bábszínház látja vendégül az Asiri-za társulatot, hogy a hazai közönség is beletekinthessen a japán bábművészet hagyományaiba. A 3 bábozó segítségével megelevenedő bunraku-típusú különleges attrakció egyedülálló kikapcsolódást és kulturális élményt nyújt felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt! Az egyedülálló előadás énekes narrációval és samiszen kísérettel japán nyelven magyar felirattal lesz látható.

A társulatról
1994-ben a szapporói városi gyerekszínház, a Jamabiko-za tanfolyamot szervezett, hogy meggyökereztesse a japán bábszínházi hagyományokat Hokkaidón. Ennek résztvevői alapították 1995-ben az Asiri-za társulatát. Azóta évente egy bemutatón kívül repertoárjuk darabjaiból vendégjátékot adnak szerte Hokkaidó szigetén, különböző fesztiválokon vesznek részt és workshopokat tartanak.

Az előadás:

Kétszemélyes Szanbaszó
A nó színház Okina c. darabján alapuló mű. Békéért és termékenységért fohászkodó ünnepi tánc. Két részből áll, az első a földművelést szimbolizáló „Momi no dan”, a második pedig a csörgővel táncolt „Szuzu no dan”. Tiszteletteljes imával, erőteljes lábdobbantásokkal ébresztik fel a termékenység isteneit, hogy a másodikban a kezükben tartott tálat jelképező legyezőből vessék el a magot. A két báb egyedi mozgása külön figyelmet érdemel.

Esti cseresznyevirág a Hidaka-folyónál
„A révnél” c. fejezete
Andzsin és Kijohime híres legendáján alapuló történet. Kinokuni (a mai Vakajama tartomány) egyik nagy hatalmú nemesének, Maszago Sódzsinak a lánya, Kijohime első látásra beleszeret a fiatal és jóképű jamabusiba, Andzsinba. A férfi megígéri, hogy újra találkoznak, ám a kijelölt napon nem jelenik meg. Kijohime rájön, hogy becsapták, és a férfi keresésére indul...

120 perc
Az előadás felnőtteknek és gyermekeknek is ajánlott

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
 
Kakashíradó