Nagy élmény a legkisebbeknek

Mi a legfiatalabb korosztályt is komolyan vesszük: nálunk minden szombat délelőtt a 3 év alattiaké! A legjobb győri baba-mama programokat a Vaskakas Bábszínház kínálja: tíz év tapasztalatával készítjük az Aprók Színháza előadásait.

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a hároméves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Olyanokra, mint az Aprók Színháza szombati előadásai.

Tudóscsoportok, pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen.

Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz.

Egy előadás az Aprók Színházában a felfedezésről szól: a babák a világra, színekre, formákra, hangokra, szavakra, textúrákra csodálkoznak rá, a szülők pedig ezt a különleges pillanatot különleges körülmények közt élhetik át. Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése és újraélése a gyermek-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.

A Vaskakas Bábszínházban a 2007/2008-as évad óta láthatók olyan előadások, amelyek a legkisebbeknek, a 3 év alattiaknak készülnek. Az alapanyagok a jól ismert mondókáktól a kortárs gyerekversekig terjednek, és fontos szerepet kap bennük a zene, a ritmus. A hősök kismadarak, macik, autózó meg repülő fiúk, a történetek pedig barátságtól a négy évszakig sokféle témát feldolgoznak. A húszperces, meglepetésekkel teli előadás barátságos, kifejezetten az Aprók Színházára tervezett teremben zajlik, puha párnák és babzsákfotelek várják a nézőket. Az első húsz perc az előadásé: ekkor a babák a nézőtéren szabadon ülhetnek, állhatnak, mászhatnak, járkálhatnak, a második húszperces részben viszont felmehetnek a felnőtt kísérőkkel együtt, és mindent kipróbálhatnak egy közös játék keretében.

Mi a legfiatalabb nézőket is komolyan vesszük, amit a rendkívül színes kínálat, 11 Aprók Színháza-előadásunk mutat. Februárban ebből négyet, mindegyik szombaton mást-mást tűzünk műsorra, így akár több alkalommal is várjuk a családokat, ha tartalmasan, élményteli módon szeretnék eltölteni a hétvégét: 3-án az Egyik kicsi, másik nagy, 10-én a Síppal-dobbal, 17-én a Cinege, cinege, kismadár, 24-én a Nem, nem, hanem című előadás látható 10 és 11 órai kezdettel. És hamarosan, márciustól itt a 12., a Süss fel, nap!, amelyben a fény csodáját fedezzük fel együtt a babákkal.

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
Kakashíradó