Makrancos Kata junior - karakterek

Karakterek

2018. április 7-én lesz a Makrancos Kata Junior című előadás bemutatója a győri Vaskakas Bábszínházban. Ismerjétek meg az előadás szereplőit!

Kata
Markó-Valentyik Anna

Cellulóz Kata vonzó fiatal lány, akinek a szépségénél talán csak az igazságérzete nagyobb. Markáns képe van az őt körülvevő világról, és nincs túl jó véleménnyel a házasság intézményéről. A szüleit elnézve ezen nincs is nagyon mit csodálkozni: Miszter és Miszisz Cellulóz kapcsolata nagyrészt egymás eltúlzott becézgetésében, és gügyögésben merül ki. Ha a feje fölött döntenek, azt Kata nagyon nem nézi jó szemmel, és mindent megtesz, hogy megnehezítse a neki keresztbe tevők dolgát.

Miszisz Cellulóz
Nagy Petra

Kata édesanyja, Miszisz Cellulóz, csak egy dolgot szeret jobban a férjénél: ami nem más, mint családi öröksége, a heissenmeissenfürstenbergeni porcelán teáscsésze. Miszisz Cellulóz általában férje nézeteit visszhangozza, de ha Katáról van szó még a férjével is hajlandó szembeszállni, hogy megvédelmezze az ő drága egyetlen kislányát. Miszisz Cellulóz egyébként igazi nagyvilági úrhölgy: kedveli a szép ruhákat, a pompás fejfedőket és az előkelő társaságot.

Miszter Cellulóz
Szúkenyik Tamás

Miszter Cellulóz a Cellulóz Papírfeldolgozó Zrt. boldog tulajdonosa és vezérigazgatója – egészen addig a napig, amíg beállít hozzá két behajtó, és közlik vele, hogy tizenkilencmillió-ötszázhatvanötezer-négyszáztizenkettő Forint adótartozása van. Miszter Cellulóz szorult helyzetében a lánya kezét kívánja áruba bocsátani – Kata nem túl nagy megelégedésére. A látszólag zord és kérlelhetetlen külső egyébként érző szívet rejt: Miszter Cellulóz képes belátni a tévedéseit, és utólag korrigálni azokat.

Petruchio
Horváth Márk

Petruchio magabiztos kiállású, tehetséges, és nem utolsósorban jóképű fiatalember. Mindezek tudatában kicsit azért fennhordja az orrát, de ezzel a látszólagos gőggel valójában csak magányát palástolja. Kényszeresen bizonygatja, hogy neki tökéletesen megfelel az agglegényélet, de a tekintete elárulja nekünk, hogy a szíve mélyén másra vágyik. És miközben fél is ettől a mástól, az elköteleződéstől, mert ez ismeretlen terep számára. Petruchio olyan férfi, aki sebezhetetlennek mutatja magát. Vajon van-e olyan élethelyzet, amiben meg meri mutatni sebezhető oldalát?

Dorine
Főglein Fruzsina

Petruchio házvezetőnője igazi cserfes, tűzrőlpattant szolgálólány: tűpontosan látja a helyzeteket, és ha lehetősége van rá, akkor kedve szerint alakítja a helyzeteket. Meggyőződése, hogy munkaadójának, Petruchiónak, feleségre lenne szüksége, aki rendet teremtene Petruchio zilált és nemkülönben magányos agglegényéletében. Amikor meglátja a Cellulóz család házassági hirdetését az újságban, egy pillanatig sem habozik, hanem a tettek mezejére lép.

Krinolin Kázmér, kérő
Vitányi-Juhász István

Krinolin Kázmér a Cellulóz család házassági hirdetésén keresztül csöppen Kata életébe. Krinolin úrnak szerencséje van az üzletben (jól működő húsipari cége van), de nincs szerencséje a szerelemben: a nők általában elmenekülnek előle. Éppen ezért kapóra jön neki ez az ölébe hullott házassági ajánlat – a kérdés már csak az, hogy tud-e élni vele: Kata ugyanis meghökkentő próbatételek elé állítja a hozzá érkező férjjelölteket.

Marcipán Máriusz, kérő
Bora Levente

Marcipán Máriusz, a sikeres cukrászdatulajdonos, Krinolin Kázmérhoz hasonlóan szintén Kata kegyeiért verseng, de nincs ínyére, hogy a meghirdetett menyasszony próbatételek elé állítja őt: ő eljött, és elhozta a Miszter Cellulóz által kért tizenkilencmillió-ötszázhatvanötezer-négyszáztizenkettő forintot, vele csak ne szórakozzanak.

Behajtók
Bora Levente, Vitányi-Juhász István

Jönnek, visznek, elmennek.

Az előző rész itt olvasható:
10+1 dolog, amit nem tudtál a Makrancos Kata juniorról

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Kakashíradó