Kék fotókiállítás

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

Daniss - Bodó Eszter: Ábeligen! című fotókiállítás
Megnyitó: 2016. április 2. szombat 10 óra
 

A budapesti MOM Kultúrális Központban A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. Nyolc Pont Projektirodájának zárókonferenciáján a kiállítást Árnics Katalin nyitotta meg:

"Ábelt érdekli a világ. A könyvek, a verdák, a kockásfülü nyúl, a Star Wars, a Darth Vader, a terápiás macska, vonatok, a Thomas, a repülők, a daru, az árnyékok, és persze az autók, a piros autók, a régi autók, - és a metró, meg persze a víz, - a szökőkutak, - amikbe fürödni lehet - boldogan, szabadon.

A világ a Budapestre költözéssel és egy remek integráló óvodával kezdett ilyen fényessé válni Ábel számára. Előtte Magyarország nyugati szegletében, egy kis faluban és a környékén riadtan keresgélte számára a lehetőségeket az Édesanyja. Lehetőség nem volt, - Eszter az Édesanya pedig nagyon erős asszony, - változtatott a közös életükön. Ábel nagyszerű óvodába került, majd a csodás Csillag csoportba – és ami a legfontosabb, kitűnő szakemberek fogadták őt, olyanok, akik tudják, a szeretettel és az elfogadással lehet a legjobban fejleszteni. Az addig nembeszélő kisfiú lassan megértett valamit a szavak titkaiból.

Ma már azt is tudja, mert az elfogadás és a tisztelet megtanította neki, - hogy ő is kérhet dolgokat. ÁBELIGEN! – mondja, ha lát egy buszt és szeretne ő is felszállni arra. Daniss-Bodó Eszter pedig nemcsak erős asszony, hanem bátor is. Ahogy jártak-keltek az utcán, elkezdte mobiltelefonnal fotózni Ábelt. Aztán kiposztolta a legnagyobb közösségi portálra és őszinte, néha mulatságos jegyzeteket írt a képekhez. A teljes valóságot mutatta be. A fájdalmas, néha megalázó helyzeteket, - az utca népének érdektelenségét, - de leginkább a rácsodálkozást, az örömöt Ábel és a külvilág találkozásáról. Ahogy megláttam a fotókat, rögtön az jutott eszembe, hogy ezeket a meg kell mutatni mindenkinek. Annyira szépek, szívszorítóan pontosan mutatják meg az autizmussal élő gyermek magányát és ugyanakkor a vágyat, a zártságból való kilépésre."
 

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Kakashíradó