Ismerjétek meg A manógyár előadás szereplőit

2018. november 25-én lesz A manógyár című előadás bemutatója a Vaskakas Bábszínházban. Ismerjétek meg az előadás szereplőit!

A kutatók

Négy manóügyi szakreferens, más néven manó- és félelemkutató érkezik a Vaskakas Bábszínházba, hogy prezentálja, azaz bemutassa kutatásuk anyagát e mindennapjaink csodarendszerében igen előkelő helyen álló lényekről, a manókról és a Manógyárról. Prezentációjuk nem szimpla előadás, ismeretanyag-átadás. A kutatók mindenféle izgalmas formai ötlettel színesítik a bemutatójukat. A csapat vezetője a karakán, határozott és nyitott Zsuzsanna (Nagy Petra). Az ő gyermekkori történetén keresztül ismerjük meg a manókat, valamint a manók feladatköreit. Zsuzsanna anyáskodó figyelemmel terelgeti a csapat többi tagját. Ő simítja el a konfliktusokat. Időnként hagyja a többieket tobzódni, de mindig a lehető legmegfelelőbb pillanatban lép közbe, ha a konfliktus már elharapódzna.

Cili (Gergely Rozália) a csapat csendes technikai zsenije. Ő fejlesztette ki a Manopédiát, azt az adatbázist, ami összegyűjti és rendszerezi a Földön élő számtalan manót. Az adatbázis létrehozása a kutatócsoport egyik legnagyobb eredménye. Ennek segítségével könnyűszerrel visszakereshetnek bármilyen manókkal kapcsolatos adatot, információt. Cili egyébként meglehetősen zárkózott és nehezen kezeli a konfliktushelyzeteket. Viszont nagyon segítőkész és bármikor lehet rá számítani, annak ellenére, hogy a segítségét kutatótársai sokszor elfelejtik megköszönni.

Dénes (Bora Levente) a csapat agya. Neki a fejében van mindaz, ami a Manopédián megtalálható. Előszeretettel fitogtatja, vagyis fitogtatná a tudását, ha a többiek hagyják és hagynák. Dénes folyamatosan küzd azért, hogy a figyelem középpontjába kerülhessen. Ez csak hellyel-közzel sikerül neki. Nagyon precíz, pontos és megbízható munkatárs, de egy pillanattal mindig le van maradva – próbálja utolérni a jelent.

Berci (Horváth Márk) lezser és vagány kutató. A prezentálás nagymestere. Remekül viszi a szót, nagyon ért ahhoz, hogy fenntartsa a figyelmet. Szuggesztív előadó, de egy kicsit hányaveti, trehány természet. Gyakran keveredik konfliktusba Dénessel. Dénes a tudás-, Berci pedig a közlésvágy erejében hisz. Civódásuk ellenére gyakran adódik olyan helyzet is, amikor egyetértenek – főleg a csapat női tagjaihoz való viszonyulásban.

Zsuzsanna történetének szereplői

Zsuzsika (Nagy Petra) – Bizony, ő Zsuzsanna. Csak kicsiben. Kíváncsi és nyitott kislány, aki nagyon szereti felfedezni az őt körülvevő világot. Egy délután a szomszéd néni, Murmura gondjaira bízzák a szülei. Ezzel a helyzettel nehezen birkózik meg, ugyanis nem találja a hangot a nénivel, és ez megrémiszti. Általában nem jelent neki gondot az új emberekkel való megismerkedés és a közös hang megtalálása, de Murmura néni bizony kemény dió ebből a szempontból.

Murmura néni (Bora Levente) – Zsuzsikáék szomszédja, magányos öreg néni. Rokonai nincsenek, a férjét régen elvesztette. Közös gyermekük nem született, ebből kifolyólag Murmura néninek nincs unokája sem. Nem igazán tudja, hogyan kell viszonyulni a gyerekekhez, új neki a helyzet, hogy Zsuzsikára kell vigyáznia. Próbál a legjobb tudása szerint bánni a kislánnyal, de ez a bánásmód nem minden helyzetben szerencsés. Murmura néni látszólag félelmetes és morcos, de a zord külső érző és féltő szívet rejt.

Bákász (Horváth Márk) – Ő az első manó, akivel Zsuzsika találkozik. Három lábú lila kis szerzet, vérbeli showman és rettegés-szakértő. Fergeteges műsorral kápráztatja el Zsuzsikát, melynek során megtanítja a kislányt mindenféle félelem-legyőzési stratégiára, többek között a félelemzsugorításra.

Mumus (Gergely Rozália) – Zsuzsika második manója. Komoly küzdelmet jelent számára önmaga elfogadása. Fél mindentől, de legjobban önmagától, mert minden szülő vele riogatja a gyerekét: „Ha rosszul viselkedsz, elvisz a Mumus!”. A közhiedelemmel ellentétben nagyon kedves és szelíd manó, és ha egyszer kinyílik, akkor igazán színes egyéniség. Ahogy Bákász segített Zsuzsikának megbirkózni a félelmeivel, úgy Zsuzsika is segít a Mumusnak, hogy megbarátkozzon önmagával, és ne tulajdonítson túlzott jelentőséget annak, amit mások mondanak róla.

Zöld Lific (Bora Levente) – Meglehetősen félős, mozgékony és hiperérzékeny lény, Zsuzsika harmadik manója. Menekül az emberektől és a társasági léttől. Egy kis szellőre is összerezzen. Ellenben nagyon segítőkész: ha valaki veszélybe kerül, rögtön a segítségére siet. Ilyenkor még a félelmeiről is elfeledkezik. Ezt a körülményt használja ki Zsuzsika, hogy segítsen a Lificnek megbirkózni túlzott félelemérzetével. Segítséget kér a manótól, hogy segítsen elfeledtetni vele a félelmeit

 

Az előző rész itt olvasható:
10+1 dolog, amit nem tudtál A manógyárról 

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Kakashíradó