A hosszabbik út - vendégelőadás

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

Színházi nevelési program 11-12. osztályos középiskolások részére

Nick Hornby Hosszú út lefelé című regényéből koprodukcióban készült a Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság színházi nevelési programja.

Négy ember találkozik egy toronyház tetején. Négy teljesen különböző karakter, akik csupán egyetlen dologban hasonlítanak egymásra: úgy érzik, hogy az életük olyan válságba került, melyből nincs kiút.

A színházi játék Magyarország első, kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja. Négy ember véletlenül egymásba fonódott sorsán keresztül vizsgálhatjuk az emberi kapcsolatok és a felelősség kérdéskörét, valamint ezek összefüggését a társadalmi viszonyokkal. Az előadás olyan atmoszférát teremt, amelyben fontos kérdésekről érdemben lehet beszélgetni, felesleges tabuk nélkül.

Kötelek, kötelékek, kötelezők, kötődések, kötelességek, kötelezettségek...

A háromórás színházi nevelési előadás minden alkalma egyszeri és megismételhetetlen (csakis a résztvevők és a színész-drámatanárok közös tevékenységei során lesz egésszé).

Játsszák:
Jess – Hay Anna m.v.
JJ – Farkas Atilla
Martin – Fábián Gábor
Maureen – Hajós Zsuzsa

Közreműködik: Lipták Ildikó, Nyári Arnold
Munkatársak: Bagaméry Orsolya, Szivák-Tóth Viktor, Tárnoki Márk
Rendező: Gigor Attila

“A Kerekasztal Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság üdítően szellemes és elgondolkodtató játékra invitál... A hosszabbik út legnagyobb hatása, hogy aktív szereplővé avatja a nézőt. Nem előtte, nem utána, hanem a színjáték során teszi érdekelté a történet iránt.” – Jeges-Varga Ferenc

Az előadás Magyarország első, kimondottan fiatal felnőttek számára készült színházi nevelési programja. A történet reflektál a minket körülvevő világra, a résztvevők reflektálnak a történetre, a reflexió a történet részévé válik, így az előadás minden alkalommal változik, alakul, új életre kel.

A produkció 2013-ban a VII. Gyermek- és Ifjúsági Szemlén elnyerte a az ASSITEJ üveghegy díját, a Szemle fődíját, valamint 2014-ben beválogatták az évad tizenkét legjobb előadása közé, a POSzT versenyprogramjába.

210 perc

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Kakashíradó