A szigetlakó

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

Fotó: Orosz Sándor

Az előadást 10 éves kortól ajánljuk!

A Kerekasztal Színház és a Vaskakas Bábszínház komplex színházi nevelési előadása

Milyen tudásokra van szükségünk ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életünkben, és megfeleljünk a társadalom elvárásainak? Péterfia Péternek, aki tizenhat éves koráig egy szigeten élt az édesanyja társaságában, halvány fogalma sincs erről. Nem tudja, hogyan kell viselkednie egy királynak; nem tudja, hogyan kell társaságban, közösségben létezni; és nem tudja, hogyan kell közelednie a feleségéhez. De mégis: honnan szerezhetné meg Péter ezeket a tudásokat? Megszerezheti-e egyáltalán?

A szigetlakó című előadás során közös gondolkodásra és játékra invitáljuk a hozzánk érkező nézőket. Az előadás színházi esemény, melyben a résztvevő fiatalok alkotóként vannak jelen, akik színházi eszközöket, munkaformákat használva, megélt tudást szereznek az előadás által középpontba állított problémakörről, tabutémákról, aktuális társadalmi és örök emberi kérdésekről.

Amellett, hogy a nézők aktív részeseivé válnak az előadásnak, megismerkednek egy különleges bábszínházi formanyelvvel: a tárgyanimációval. Az előadás szereplőit különböző formájú és méretű üvegek személyesítik meg.

Játsszák: Bora Levente, Gergely Rozália, Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas), Rab Viki, Ragán Edit, Szúkenyik Tamás, Vitányi-Juhász István

Szövegkönyv: Markó Róbert
Zene: Rab Viki
Bábrendező: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Konzulens: Nyári Arnold
Projektvezető, rendező: Hajós Zsuzsa

120 perc

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Kakashíradó