Kádár Kata Revü

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

Fotó: H. Baranyai Edina

A népballadák találkozása a kabaréval. Éjfekete humor a zenés – táncos - bábos revüben.
Kísér élőben a Vadrózsák zenekar. Képeslapok a pokolból, avagy a női lélek sötét oldala.

A győri Vaskakas Bábszínház 2007. májusában mutatta be nagysikerű felnőtteknek szóló előadását, a Kádár Kata Revüt. A bolgár, szerb, cigány, székely és angolszász népballadákat az 1930-as évek kabaréjának hangulatával ötvöző zenés-táncos-bábos revüt.

Helyszín: varieté a Pokol tornácán, tranzitváró élet és halál közt. Idő: halálunk után egy perccel. A pokolbéli mulató társulata: bűnös lányok, asszonyok, tragikus sorsú balladahősnők, akik büntetésként az idők végezetéig kénytelenek mesélni énekelve, táncolva az életükről. Történeteik megrázóak, néhol nevetségesek, költőiek, bizarrak, félelmetesek és gyönyörűek. Ismerős, mégis titokzatos világba vezetik a nézőt, ahol az anyai szeretet gyilkosságba fordul, a féltékenység őrületbe, ahol a nyers szenvedély jól megfér a finom iróniával, a vadállati indulat a csábító nőiességgel.
Tengely Gábor rendező éjfekete humorral és sok-sok zenével oldja a népballadák mély tragikumát. Élőben zenél a Vad Rózsák zenekar, Rab Viki vezetésével, aki nem csak szereplője, de zeneszerzője is az előadásnak.
A látszólag nagyon különböző elemekből (népballada és popzene, mélylélektan és kabaré, költői és groteszk) építkező produkció végül egy különös, egyszerre szórakoztató és szívbemarkoló egységgé áll össze, melynek során a néző leszállhat a női lélek legsötétebb bugyraiba.

Vajon ki lehet-e szállni a szenvedélyek poklának ördögi köréből, újra lehet-e kezdeni, lehet-e dönteni másképp? Az előadás, miközben nyugtalanító kérdéseket vet fel, egy percre sem válik didaktikussá. Nem válaszol, csak kérdez, nem magyaráz, csak mesél. A hófehér arcok mögött felsejlő női sorsokban a mi életünk is tükröződik.

Alkotók:
Dramaturg: Gimesi Dóra
Tervező: Boráros Szilárd
Zene: Rab Viki
Koreográfus: Nemes Zsófia
Rendező: Tengely Gábor Blattner Géza-díjas

Játsszák:
Konferanszié: Kocsis Rozi Blattner Géza-díjas
Dizőz: Rab Viki
Primadonna: Pallai Mara m.v.
Díva: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas
Másod-primadonna: Ragán Edit
Büféslány: Varga Anita
Cseléd: Fodor Annamária m.v.

Vad Rózsák:
Jáger András m. v.
Szúkenyik Tamás
Szabó Tamás

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Kakashíradó