Dr. Pellek Sándor - "Egészségszínház"

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

Időpont: 2019. május 14. (kedd) 18 óra

Az előadás ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges az Egészségszínházban a nézők kérdezhetnek és válaszokat is kapnak.
Meghívott vendég Csurák Erzsébet selyemfestő.

Gyógyító eszközök a testben – az első beépített állatcsonttól az első mesterséges szívig

A győri Vaskakas Bábszínház Kamaratermében, különleges helyen és különleges apropóból találkozhatnak Dr. Pellek Sándor mellkassebésszel május 14-én 18 órakor. Az Afganisztánt többször megjárt doktor arra vállalkozott, hogy az orvos-beteg kapcsolatot egy új szín-térre emelje. 

Egészségszínház első előadásában az emberi létet ma már nagyon megkönnyítő implantátumokról, az emberi szervezetbe beépített segédeszközökről, azok fejlődéséről esik szó. Dr. Pellek Sándor Magyarország egyik legismertebb operáló mellkassebésze, akivel, bár döntően a Honvéd Kórházban, Budapesten praktizál, a győri és Győr környéki betegek akár találkozhattak. Ő szerkeszti a Kisalföld napilap népszerű egészségügyi mellékletét a Gyógy-írt is.
A katonaorvos, aki sok-sok életet mentett meg az afgán háborúban, és még többet, amióta visszatért Magyarországra, arra vállalkozott, hogy az orvos beteg kapcsolatot egy új szintre emeli. Egészségszínházában egy-egy témát előadás formájában veséz ki, és a témához vendéget is hív majd. Vagy egy olyan embert, akin segítettek a modern orvostudomány eredményeinek felhasználásával, vagy olyan kollegát, aki ismert és elismert a saját szakterületén.
Az első Egészségszínházi előadás, amelynek a Vaskakas Bábszínház ad otthont 2019. május 14-én 18 órától, az implantátumok történetével és jövőjével foglakozik majd.  A vendég, Csurák Erzsébet selyemfestő, egy komoly műtét után, implantátummal él boldogan és sportosan. A művésznő őszintén válaszol majd minden kérdésre. Ezzel is segítve azokat, akik esetleg most vannak nehéz helyzetben, vállaljanak-e egy implantációs műtétet?
Az egészségszínház különlegessége, hogy Dr. Pellek Sándor a művészetet, az irodalmat is megidézi, hogy a gyógyításról szóljon, valamint az, hogy előadása után a nézők bármilyen orvosi témában tehetnek fel kérdéseket. És a kérdésekre választ is fognak kapni.
„Szeretném, ha az egészségügy és az emberek kapcsolata nyitottabb, közvetlenebb lenne. Sok esetben a konkrét klinikai gyakorlatban, erre nincs idő, energia és értékelhető lehetőség,. Ám egy színházban, egy varázslatos helyen talán elindulhat valami. Mi orvosok jobban megérthetjük az embereket, ők pedig talán minket. „
Vallja Dr. Pellek Sándor, majd hozzá teszi: „Nem kell belépőjegyet venni, nem kell előre lefoglalni a helyeket. Akit érdekel az egészsége, akit érdekel az, hogyan gyógyít ma a legmodernebb orvostudomány, aki kicsit közelebb szeretne kerülni a mai egészségügyhöz, annak javaslom, jöjjön el. Remélem nem fog csalódni.”
Dr. Pellek Sándor mellkas sebésszel sok helyen találkozhattak már. Sok életet mentett meg. Most azonban nem a műtőasztalnál fog állni, nem is a vizsgálóban, hanem a színpadon. Előadásai művészi példákkal szólnak az orvostudomány vívmányairól, a gyógyítás lehetőségeiről

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Kakashíradó