C.iC-CompagnieinterContemporain - Gulyás Anna: Fekete kutya

Előadás időpontok

Jelenleg az előadás nincs műsoron.
A Vaskakas Bábszínház programját ide kattintva tekintheti meg.

14 éven aluliak számára nem ajánlott!

„’Die Toten Reiten Schnell’
’(…) a halottakat nem fogja vissza semmi, mert a legrosszabb már megtörtént velük: elvesztették az életüket.’"

Ítélethirdetés nélküli gondolkodás az ember döntéseinek jogosságáról, a gyermektől a gyilkosig mindenkiben megbúvó pusztító erőről. Melyben a központ, az ómen: a bárhol felbukkanó „fekete kutya”, mely a legeltérőbb minőségekben hirdeti jelenlétével azt, amit nevezhetünk sorsnak, végzetnek, vagy – mindezeket egyesítve – az emberi döntések eredményének.
A Fekete kutya az agressziót, mint természetes ösztönt, önvédelmi formát, túlélési stratégiát mutatja fel a kortárs/balett formanyelvén. Jászberényi Sándor kortárs költő, író Az ördög egy fekete kutya című novelláskötete ihlette a gondolkodást: egy olyan szélsőséges világ jelenének tárgyilagos megfogalmazása, melyben a legmorálisabb gondolkodás is elfogadja a kegyetlenség elsőre megmagyarázhatatlan jelenlétét. Az előadásban az emberi agresszió köreit keressük: hogyan válik a bántalmazottból bántalmazó, hogyan „adja tovább”, szűri meg az ember az őt érő ingereket.
Az előadásban a klasszikus tánc esztétikája a fizikai színház elemeivel találkozik, így egy mindenki számára értelmezhető, minden néző felé nyitott, világában a legelemibb érzelmeket megmozdító előadás készült.
A színpadi cselekmények megosztottak, párhuzamos jelenetekkel válik lehetővé, hogy a néző – bár aktívan nem résztvevő, önálló szempontot alakítson ki az eseményekről.
Képi világában egy teljesen mai teret alkotunk, melyből Bolcsó Bálint minimalista, elektronikus zenei szövete által tudunk mégis tudatosan megfigyelőivé válni ennek a rendkívüli fizikai és előadói teljesítményt igénylő előadásnak.

Előadók:
Fehér Laura
Asztalos Dóra
Hortobágyi Brigitta
Stohl Luca
Frigy Ádám
Krizsán Dániel
Eller Gusztáv

Zene: Bolcsó Bálint
Látvány: Lakatos Márk
Fény: Kovács Áron
Koreográfus: Gulyás Anna

Támogatók: NKA IZP, SÍN, Pro Progressione, Trafó

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
Kakashíradó