Évadnyitó a Vaskakas Bábszínházban

Szeptember 3-án tartotta a Vaskakas Bábszínház évadnyitó társulati ülését.
Idén is 4 új bérletes előadással várjuk az iskolás és óvodás csoportokat.

1. Misi mókus kalandjai (kamaraterem)
2018. szeptembertől

Sokféle mókus él Vörösmókusországban, de van egy dolog, ami az összes itt lakóban közös: mindegyikük farka dús, loboncos és vörös. Misi mókus az egyetlen, aki fekete farokkal született, ki is közösítik. Egy nap Misire bízzák a mókusok téli élelemkészletének őrzését, ám valaki ellopja az összes felhalmozott diót, mogyorót és gesztenyét. Misit nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy a mókusok egész télire élelem nélkül maradnak, ezért Bumbával, a cirkuszi majommal útnak indulnak Afrikába, hogy megtalálják a Mindenttermő fát…

Író: Tersánszky Józsi Jenő
Bábszínpadra alkalmazta: Nagy Orsolya
Látványtervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Koreográfus: Fejes Kitty
Rendező: Markó Róbert
Játsszák: Vitányi-Juhász István, Szúkenyik Tamás, Nagy Petra, Horváth Márk, Ragán Edit, Bora Levente

2. Mekk Elek, ezermester (kamaraterem)
Bemutató: 2018. december

„Gyertek, gyertek, hogyha mertek, benne remek mestert leltek” – rikkantja Mekk Elek ezermester rikkancsa, a papagáj. Gyűlik is a falu apraja-nagyja – disznók, kakasok, szamarak, marhák és egyéb állatfajták –, hogy igénybe vegyék Mekk mester szolgáltatásait. Senki nem sejti, hogy a kontár kecske káposztáért cserébe csak bosszúságot okoz mindenkinek.
A Pannónia Filmstúdió 1974-ben bemutatott bábfilm-sorozata ellenállhatatlan humora, kiváló karakterei, tanulságot sem nélkülöző történetei miatt válhatott legendássá, többgenerációs élménnyé az elmúlt csaknem négy évtized során. Ígérjük, hogy a Vaskakas Bábszínház előadása kellemes perceket szerez gyerekek mellett felcseperedett embereknek es!

Író: Romhányi József (érdemes művész)
Bábszínpadra alkalmazta: Markó Róbert
Látványtervező: Horváth Mária (Balázs Béla-díjas)
Rendező: Schneider Jankó
Játsszák: Rab Viki, Ragán Edit, Főglein Fruzsina, Markó-Valentyik Anna, Szúkenyik Tamás, Vitányi-Juhász István

3. Óz (Bartók terem)
Bemutató: 2019. március

Kansast, a kis Dorothy otthonát hatalmas forgószél lepi meg, és a tornádó csodálatos helyre, Óz birodalmába repíti a kislányt. Útja során barátokat szerez az Oroszlán, a Madárijesztő és a Bádogember személyében, ám egy kegyetlen ellenséggel, a Boszorkánnyal is szembe kerül. Noha Óz birodalmában minden színes, szép és hatalmas, Dorothy legfőbb vágya, hogy visszajusson az ő aprócska és barátságos otthonába. L. Frank Baum világsikerű klasszikusa pazar kiállításban a Vaskakas Bábszínház nagyszínpadán!

Író: L. Frank Baum
Színpadra alkalmazta: Nagy Orsolya
Látványtervező: Svila Velichkova
Zeneszerző: Rab Viki
Rendező: Markó Róbert
Játsszák: Gergely Rozália, Nagy Petra, Markó-Valentyik Anna, Horváth Márk, Bora Levente, Vitányi-Juhász István

4. Ilók és Mihók vagy Egerek könyve (kamaraterem)

Ilók és Mihók
Elvenné, de nem adja. Adná, de nem kéri. Kérné, de nem hallgat rá. Hallgatna rá, de nem mond semmit. Mondaná, hogy elvenné, de nem adja. És így tovább. Amikor végleg úgy fest, hogy a szerelmes ifjak sosem lesznek egymáséi, nem segíthet, csak az anyai furfang. Ilók és Mihók. Egy furcsa szerelem mulatságos beteljesülése.

Író: Illyés Gyula
Dramaturg: Nagy Orsolya
Látványtervező: Nagy-Kovács Géza
Zeneszerző: Rab Viki
Bábszínpadra alkalmazta és rendezte: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Játsszák: Rab Viki, Szúkenyik Tamás

Egerek könyve
„Pápaszemes éjiegér ül a panamai fákon. Betűzi a hírlapokat – hány egér van a világon?” Sokféle egér él a Földön: kicsik és nagyok, dundik és soványak, szőrösek és simák, feketék, barnák és sárgák, európaiak, afrikaiak és ázsiaiak, kedvesek és morcosak, vidámak és mélabúsak, olyanok, akik szeretnek enni (főleg édességet!), és olyanok is, akik szeretnék zenélni, táncolni, macskákat riogatni, titkos álmokat dédelgetni. Ha jobban megnézzük a fenti listát, akkor láthatjuk, hogy az egerek nem sok mindenben különböznek a Földön lakó emberektől. Nincs belőlük két egyforma, na! Az egérsort még hosszan lehetne folytatni, de ki kell jelentenünk, hogy az egerek száma szinte megszámlálhatatlan! A Vaskakas Bábszínház Egerek könyve című előadása arra tesz kísérletet, hogy bemutasson annyi egeret, amennyit csak lehet! Az egeres világ körüli úton, ahol az egerek sík körök és térbeli gömbök segítségével kelnek életre, Kovács András Ferenc versei kalauzolnak minket csengő-bongó ritmus- és rímkavalkádjukkal, szójátékaikkal és a feledhetetlen egérjellemekkel.Öveket becsatolni, zenére, táncra, és egérböngészésre felkészülni!

Szerző: Kovács András Ferenc Kossuth-díjas író, költő
Látványtervező: Boráros Szilárd
Koreográfus: Fejes Kitty
Zeneszerző: Rab Viki
Dramaturg: Nagy Orsolya
Rendező: Tengely Gábor Blattner Géza-díjas
Játsszák: Bora Levente, Gergely Rozália, Markó-Valentyik Anna, Rab Viki, Szúkenyik Tamás

Idén is meghirdetjük a 4 előadásos alsósoknak szóló Gyerekszínházi bérletünket, melyben a Király Kis Miklós, A halhatatlanságra vágyó királyfi, Óz és a Lúdas Matyi című előadásokat láthatják a hozzánk érkező csoportok.

A bérleten kívül további két előadást mutatunk be. November végén lesz látható a Manógyár című előadásunk, míg az évad második felében A három kismalac című előadást játsszuk a Vaskakasban.

A 0-4 éveseknek két új előadással kedveskedünk az idei évadban. A Dödölle című előadással nyitjuk az évadot október 13-án, míg januárban Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas) rendezésében a Tarkabarka című előadással várjuk a legkisebbeket.

Minden hónapban egy alkalommal a felnőtteket is várjuk a Vaskakasba, hiszen az Orlai Produkciós Iroda idén is elhozza egy-egy előadását. Elsőként szeptember 28-án Hernádi Judit és Kern András érkezik hozzánk a Valódi hamisítvány című előadással, majd októberben a Nóra 2 és a Varsói melódia című előadásokat láthatja a felnőtt közönség.

Minden szombaton 10.00 és 11.00 órakor Aprók Színházával (0-4 éveseknek), vasárnaponként 11.00 órakor pedig matiné előadásokkal várjuk régi és új nézőinket!

Jegypénztárunk nyitvatartása hétköznaponként 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával.
Online jegyvásárlás itt!

vaskakas gyerekprogram bábszínház

Előadás ajánló

Színház adatai

Vaskakas Bábszínház 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. Tel.: 96/512-690 vaskakas(kukac)vaskakas(pont)hu jegyvásárlás: info(kukac)vaskakas(pont)hu
 
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig 9-18 óráig, valamint az előadások kezdete előtt egy órával

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
Kakashíradó